Hälsorevolutionen kommer underifrån


Vad är jordning?

Earthing, grounding, eller jordning som vi säger på svenska, är en av de mest grundläggande sakerna man kan göra för att förbättra sin hälsa. Jordning innebär att man har direkt hudkontakt med vår underbara planet, inget annat. Den enklaste formen av jordning är att gå barfota på gräs, sand, jord,grus och sten som människan gjort i alla tider. Att bada i hav och sjö är ett också ett bra sätt att jorda sig. I vårt moderna samhälle har vi isolerat oss från kontakt med jordytan genom att gå med gummisulade skor utomhus, leva våra stadsliv på asfalt, gå på isolerande trä eller plastgolv inomhus, sova utan jordkontakt och spendera så gott som all vår tid isolerade från jordens yta.

När vi återskapar direkt kontakt med jorden händer en mängd häpnadsväckande saker. Först och främst är det väsentligt att förstå att jordens yta är ”levande” med en obegränsad källa av fria elektroner, även kända som antioxidanter när vi får dem i oss via maten vi äter. Detta är ett välkänt vetenskapligt faktum men något de flesta människor inte känner till. Vad betyder detta för dig? Ingenting, om du inte har direkt hudkontakt med jordens egen ”hud”, dvs marken vi lever på. När du har direkt kontakt absorberas den naturliga, subtila energin på marken - de fria elektronerna. När du har regelbunden jordkontakt återställer och stabiliserar elektronerna kroppens elektriska tillstånd. Kom ihåg att din kropp - från celler till organ - fungerar elektriskt. Ta hjärtat eller nervsystemet som exempel. Energin från jorden verkar också reducera kronisk inflammation, ansett som den primära orsaken till de flesta ”moderna” sjukdomar. Dessa systemiska effekter leder till fördelar för vår hälsa och välmående som beskrivs i boken Earthing, författad av Clint Ober, Stephen Sinatra, M.D., och Martin Zucker. Hälsofördelarna inkluderar bättre och djupare sömn, en känsla av att vara mer utvilad när man vaknar, reducerad smärta och stress, reducerad kronisk inflammation, skydd mot potentiellt skadlig strålning från elsystemet, högre energi och mycket mer. Jordning kan enkelt sammanfattas som ett av de mest kraftfulla sätten att stärka kroppen och immunförsvaret på.

Medförfattaren och den välkända integrativa kardiologen Stephen Sinatra med över 30 års läkarerfarenhet säger.
”Jag anser att jordning är det största genombrottet inom hälsa under alla mina år som verksam läkare. Regelbunden jordning restaurerar kroppens naturliga elektriska tillstånd, lugnar nervsystemet, reducerar inflammation och ökar blodcirkulationen. Ingen tablett på jorden kan göra vad Moder Jord gör.”

Upptäckten av de betydande hälsofördelarna med jordning gjordes i 1998 av Clint Ober
, en pensionerad företagsledare inom kabel-TV. Mr Ober påminner oss om att genom historiens gång har många kulturer framhävt och hedrat hur viktig vår förbindelse till jorden är. Han verkar vara den första som medvetet ägnat sig åt forskning för att bekräfta förbindelsen i moderna, vetenskapliga termer. Det gjorde han genom att attrahera intresserade forskare med expertis inom elektrofysiologi, cellbiologi och biofysik. Hittills har de producerat ett tjugotal vetenskapliga studier som visar på unika och fascinerande förändringar i fysiologi, sömn, blodkemi, och inflammation. Dessa studier, sammanfattade i boken ”Att vara jordad”, har öppnat ett nytt och lovande fält av miljöbetingad biologisk forskning - hur kontakt med planeten vi bor på påverkar våra kroppar. Dessa vetenskapliga studier kan ni läsa under fliken ”Forskning” eller på deras egen hemsida Earthing Institute

Vi producerar och säljer högkvalitativa jordningssystem för inomhusbruk som möjliggör jordning i hemmet och på arbetsplatsen. Dessa system består av ledande lakan, mattor, dynor och band. Det tar bara en kort stund för att installera. Sätt jordstaven i marken, dra in sladden genom ett fönster eller en dörr och koppla till ditt lakan, matta eller annan produkt. Färdigt! Bor du i höghus kan du använda en jordklämmar på metallrören till elementen eller vattenledningarna för att få jordning. Det enda du behöver göra sen är att sova på lakanet, sätta dina fötter på mattan under arbetsbordet eller när du tittar på TV eller sitta/ligga på jordningsdynan. Vi har även ett speciellt omslag att vira runt kroppen, armar eller ben som ger bra jordning. Det är det hela. Elektroner flödar från jorden in i din kropp när du sover, arbetar eller vilar och du kommer att återställa kroppens elektriska system till jordens nollpotential och få alla fördelarna det innebär och, bäst av allt, det sker helt utan arbete, att du skall komma ihåg att ta något dagligen eller betala för något varje månad. Det är samma sak som att vara barfota utomhus men i komforten av ditt hem. Du tar helt enkelt in jordens gratis läkande energi in i ditt hem.

Tänk själv efter hur mycket tid, totalt sett, du spenderar barfota på marken under ett år och jämför det med att sova jordad varje natt, i kontakt med jorden. Ser du fördelarna? Varje minut räknas.

Vi på Earthingpeople har som mål att öka kunskapen om denna revolutionerande upptäckt och hjälpa människor till en bättre hälsa och förhöjd livskvalitet genom att tillhandahålla marknadens bästa jordningsprodukter.

Vänliga hälsningar
Anders Blomqvist

Earthingpeople.se | Promote your Page too